top of page
Search
  • Clementine Day Spa

Hudpleie for menn

Updated: Apr 5, 2020

Er helse viktig for deg, vil du selvsagt pleie huden for å få et sunt ytre og forebygge aldringstegn. Men det er ikke alltid lett å finne frem i hudpleiejungelen – man kan lett føle seg litt «lost»
Det første og beste steget du kan gjøre for å komme i gang med en god hudpleierutine, er å gå til en ekspert for å finne ut hvilken hudtype du har og diskutere eventuelle hudproblemer og utfordringer. En hudterapeut kan foreta en rask hudanalyse og gi deg skreddersydde anbefalinger. Det aller beste er naturligvis å bestille time til en behandling. Da får hudterapeuten et grundig inntrykk av huden din. Samtidig som du får en avslappende stund.


Hudens oppbygning er i grunnen den samme hos menn og kvinner, men huden kan variere mye fra person til person. Så profesjonell hudpleie tar alltid utgangspunkt i kundens hudtype og individuelle behov.


Hudtype


Hudtypen er forskjellig fra person til person. I praksis ser vi likevel at mange menn har en såkalt normal/motstandsdyktig hud, dvs. en hud som tåler litt mer og som kan ha høyere talgproduksjon og større porer.


Dessuten har menn mer eller mindre skjeggvekst, noe som også kan påvirke hudens tilstand. Men det finnes naturligvis også mange menn som har sensitiv hud, lider av tørrhet, pigmentflekker og så videre.


Hudens tilstand kan dessuten variere etter årstid og hva man utsetter den for. Alle kan sikkert kjenne seg igjen i at huden kan stramme of være tørr om vintren, eller at man lett får fet og glinsende hud i pannen om sommeren.


Videre vil hudens behov endre seg med alderen. Jo bedre du tilpasser og oppdaterer hudpleien, desto raskere og bedre resultater kan du oppnå.


Irritert hud etter barbering


Mange opplever inngrodde hår, røde prikker og irritert hud etter barbering. Inngrodde hår oppstår fordi det kuttede hårstrået møter motstand når det skal vokse ut igjen, og i stedet krøller seg og begynner å vokse innover. Det finnes to ulike typer inngrodde hår. I det ene tilfellet forlater aldri håret hårsekken igjen, noe som fører til betennelse og irritasjon. I det andre tilfellet, vokser håret ut gjennom hårsekken og huden for så å vokse inn i huden igjen.


Ingen av disse er ønskelig om du vil ha glatt og jevn hud etter barbering, da begge kan føre til kjedelige betennelser. Heldigvis finnes det produkter som kan forebygge og hjelpe. Ved å eksfoliere og mykgjøre huden blir det lettere for hårene å vokse ut slik det skal.


AHA er en god ingrediens som skånsomt eksfolierer og gir smidig hud. Studier har også vist at den optimale lengden på håret for å unngå problemer med inngrodde hårstrå, er mellom 0.5mm og 1mm. Det kan være nyttig å vite, så kan man unngå å barbere for tett på huden. For å berolige irritert hud rett etter barbering bør man bruk en pleiende or reparerende krem.
13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page