top of page
Search
  • Clementine Day Spa

Hudpleie For Kroppen

Updated: Apr 5, 2020

Kropp er topp! Kroppen beskytter deg mot mange ulike påkjenninger. Derfor trenger den også ekstra støtte og omsorg i form av riktig kost, mosjon, hvile og hudpleieprodukter.

Huden på kroppen trenger minst like mye omtanke som huden ansikt. Å ta vare på huden på kroppen er en investering du vil takke de selv for senere.
Også her er valg av riktig produkter alfa og omega. Ved å bruke en kroppslotion med f.eks. AHA- oppnår du langt bedre resultat enn «vanlig» bodylotion som først og fremst lukter godt og kanskje bare fukter i øyeblikket.


Det finnes bodylotioner som eksfolierer huden lett ved hjelp av AHA. Det betyr at fuktigheten og de effektive ingrediensene letter trenger ned i dybden. Eksfolieringen fjerner døde hudceller slik at huden gjenvinner sin glød og samtidig lettere kan absorbere de andre nyttige ingrediensene.


For ytterligere peelingeffekt anbefalers det å bruke en skrubbekrem eller andre mekaniske skrubbemidler (som skrubbe-hansker eller -votter) et par ganger i uken.


PROBLEMOMRÅDER


Riktig pleie av huden på kroppen virker forebyggende, men mange har allerede spesifikke problemer de ønsker hjelp med. Et vanlig problem mange lider av, er keratosis pilaris – en tilstand i huden som viser seg i form av små nupper lokalisert ved hårsekkene. De mange små, harde nuppene forekommer særlig på utsiden av overarmene, men de kan også opptre på lår og rumpe. En effektiv behandling kan være å smøre det utsatte området morgen og kveld med et virkningsfullt produkt som inneholder AHA.


Ekstrem tørrhet og sprekker er et annet problem som kan forekomme på hender og føtter og/eller hæler. Et produkt som inneholder både aktive og pleiende ingredienser er viktig her.

Huden på hals og bryst eldes ofte raskere enn huden for ofte raskere enn huden for øvrig, noe som skyldes at huden her er tynnere og mer utsatt.


Solskader i form pigmentflekker, rynker og grovere hudstruktur er vanlig. Mange glemmer dette området i den daglige hudpleierutinen, men den tynne, ømfintlige huden på hals og bryst trenger minst like mye omsorg og beskyttelse.


EN FAST OG JEVN KROPP


Trening og bevegelse har en positiv effekt på sirkulasjon og muskeltonus og er det best middelet for å bevare huden på kroppen fast og jevn samt redusere cellulitter.

Trening og en aktiv livsstil er godt for kroppen, men innebære ofte nokså mange runder dusjer hver uke, noe som kan tørke ut huden. Samtidig kan intense gruppetimer eller løpeturer der svetten siler, føre til ulike hudplager. Dusjer du mye, kan det gi tørr hud. Derfor er det ekstra viktig å bruke en hudpleie produkt til kroppen som tilfører rikelig med fukt.


Mye trening kan også gi andre hudproblemer. Svetter du mye, kan du oppleve tilstoppede porer, også på kroppen, noe som igjen kan fører til utbrudd og byller. Mange som trener mye, får nettopp utbrudd og tilstoppede porer på bryst og rygg.


Bruk et produkt som rengjør i dybden og bruk et eksfolierende produkt med jevne mellomrom.. Avslutt hver dusj ved å påføre en fuktighetsgivende og styrkende lotion på tørr hud. Så kan du fortsette å trene så mye du vil, uten å bekymre deg for hud problemer og utbrudd!


FEM RÅD TIL HVORDAN DU TAR VARE PÅ HUDEN PÅ KROPPEN


1. Beskytt huden mot solen med solkrem, klær og skygge.

2. Dusj i stedet for å bade, men ike for lenge, og ikke for varmt.

3. tilfør fukt daglig med effektive produkter.

4. drikk mye vann og sørg for et balansert kosthold.

5. Tren og mosjoner regelmessig.

Les mer på behandlingsmuligheter hos Clementine Day Spa;
44 views0 comments

Comentários


bottom of page