top of page

FAQ
CLEMENTINE DAY SPA,
TRONDHEIM

Fakta og vanlige spørsmål om permanent sminke

Har du noen gang ønsket at du kan være mindre avhengig av sminke, men likevel se bra ut? Nå er det en måte med permanent sminke! PMU er en spennende prosedyre, en kosmetisk form for tatovering der farge er implantert i huden gjennom en prosess som kalles mikropigmentering. Resultatene kan være ekstremt subtile, eller veldig dramatiske. Uansett stilen din, forestill deg sminke som ikke kommer av når du jogger, svømmer eller trener. Det tilbyr skjønnhet, og mest av alt frihet for aktive mennesker i dag.

Hvem drar nytte av permanent kosmetisk sminke? De som:

• Bruk kontaktlinser eller briller, eller ha et problem med å se objekter på nært hold

• Ha øyne som ofte rives og vask bort øye sminke

• Ha tynne lepper eller en liplin som "bløder"

• Føl deg vasket uten sminke

• Er aktiv i sport

• Er ikke kunstnerisk når man bruker sminke

• Er for opptatt av å bekymre seg om sminke

• Er lei av å bruke øye, leppe eller brynsblyanter som gni raskt av

• Har allergi mot vanlig sminke

• Har mistet brynene til Alopecia, Cancer, eller over-plucking

 • Kan leppene, brynene og eyeliner prosedyrene gjøres samme dag og er det behov for berøringsoppgaver?"
  Ja, det er ikke noe problem å ha mer enn én prosedyre gjort om gangen. Dette kan faktisk være gunstig fordi du kan få dine touch-ups gjort samtidig. PMU (permanent sminke) krever en opprykk seks uker etter den første avtalen. En påfyll er inkludert i den totale prosesskostnaden.
 • Hvor trygg er permanent sminke?
  Ifølge Senter for sykdomskontroll, når permanent sminke er gjort under rette forhold i et gødkjent anlegg, er det ingen muligheter for sykdomsoverføring. Permanent sminke er veldig trygt
 • Vil det permanent falme over tid og når skal fargene bli frisket opp?
  Ja, permanent sminke forsvinner over tid. Øyebrynsmikroblading vil sannsynligvis bli rørt opp hver og en til to år, men eyeliner og leppefarge kan bare trenge oppslag hver 2 til 5 år eller lenger
 • Er prosedyrene smertefulle?
  Alle er forskjellige i deres toleranse og følsomhet. En bedøvelseskrem brukes til å numme området som skal bearbeides før du starter prosedyren, og en bedøvelsesgel brukes til å holde deg komfortabel gjennom hele prosedyren.
 • Har folk noen gang en allergisk reaksjon på permanent sminke?
  Sjansene for å utvikle en allergisk reaksjon på pigmenter er ekstremt ekstern. Mindre enn 1% i over 100.000 permanente kosmetiske prosedyrer resulterte i en allergisk reaksjon, ifølge "Micropigmentation, State of the Art" av Charles S. Zwerling, M.D.
 • Hvordan velger du fargene?
  Fargevalg er en viktig del av prosessen, og teknikken din vil jobbe med deg for å oppnå en farge som passe for hudtonen og hårfarge dine, og som samsvarer med ønsket effekt
 • Hva er en god alder for å få permanent sminkeprosedyrer gjort?
  Det er aldri for sent eller for tidlig å nyte permanent sminke. Uansett alder, kan permanent sminke eliminere det fryktede vasket ut ser vi alle hater. I hvilken som helst alder vil du lure på hvorfor du ikke fikk permanent sminke før! (NB En person må være 18 år eller eldre eller ha foreldres samtykke hvis yngre enn 18)
 • Vil permanent sminke fortsatt se bra ut når du blir eldre og huden endres?
  Så lenge du ser bra ut med sminke, ser du godt ut med permanent sminke! Det er virkelig ingen alder hvor du må slutte å bruke sminke på grunn av aldrende hud. Faktisk ser permanent sminke mye bedre ut på aldrende hud enn tradisjonell sminke!
 • Hva er involvert i etterbehandling og langvarig omsorg for permanent sminkeprosedyrer?
  Etterbehandlingen følger de detaljerte instruksjonene du vil få på tidspunktet for prosedyren din. I utgangspunktet vil du holde området tørt og la det helbrede. Salve brukes sparsomt og som instruert av din tekniker. Vanligvis er langvarig omsorg for noen av prosedyrene å bruke en god solkrem daglig og vær forsiktig med bleking og noen eksfolierende kremer; bare prøv å holde dem vekk fra din permanente sminke så mye som mulig.
 • Jeg har hørt noen klienter bare beholder ikke pigment selv etter noen få besøk. Kan dette skje?
  Ja, selv om det er veldig sjeldent, skjer det! Noen mennesker har svært effektive immunforsvar som avviser pigmentet, og noen har bare svært effektive hudhelende egenskaper. En tredje avtale er ofte satt opp, slik at klienten har mulighet til å returnere, og vi får sjansen til å se på arbeidet og sortere ut eventuelle (hvis noen) tweaks som kanskje må gjøres. Dette er vanligvis en 20 min apt og tid å sortere ut noen mindre irritasjoner angående 1 eller 2 slag for å fullføre en titt. Det er også en sjanse til å få bilder av helbredte resultater. Alt er vanligvis bra på denne oppfølgingen, men det er noen ganger få som kanskje trenger ett eller to ekstra slag for å avslutte utseendet. Ikke å holde strekkene i det hele tatt, er ekstremt sjeldne, men igjen vil vi at dere skal være oppmerksomme på alle mulige utfall. Noen damer hud kan reagere på Microblading, og huden kan forsøke å presse ut fremmedlegemet av pigment ved å produsere ekstreme skorper, slik at de til slutt faller av å ta hele pigmentet. Det er en tilstand som kalles Pigment Allergy (PPD Allergi, en tilstand kjent av dermatologer) eller symptomer på autoimmun sykdom (klienten kan ikke engang være oppmerksom på det). Det er ingen negative helseeffekter for å få permanent sminke gjort hvis du har denne tilstanden (og ikke vet om det) annet enn at kroppen virker overtid for å presse alt pigmentet ut som forårsaker skabbdannelse. Ved et tredje besøk, der det ikke er noen pigmentretensjon, vil vi vanligvis gi klienten råd til å gi browene en hvile og gjennomgang på 6 måneder. Noen ganger etter gjennomgang er mitt eneste råd å gå til en lege eller dermatolog for å bli sjekket ut. Som huden har 4 stadier av healing å gjennomgå, er det noe som går over den tredje Microblading-økten på under 6 måneder, som forårsaker ardannelse.

INTERESSERT I SEMI PERMANENT SMINKE

ØYENBRYN, EPPER, EYELINER & MICROBLADING

bottom of page