top of page
Search
  • Clementine Day Spa

Evig ung - et liv uten rynker?

Updated: Apr 5, 2020

Mange drømmer om glatt og rynkefri hud, år etter år. Men hva sker egetlig i huden når den eldes, og hva kan vi gjøre for å motvirke det?

Huden eldes – slik er det bare. Det kryr av antiaging-kremer, rynkebehandlinger og produkter som skal forebygge aldringstegn. Allerede ved 25-30årsalderen dukker de første aldringstegnene opp. Først som fine linjer, etter hvert i form av tydligere rynker, tap av volum og redusert elastisitet. Ved å forstå hvordan huden eldes og hvilke faktorer som påvirker hudens oppbygging, kan vi lettere passe på huden og vite hvordan vi skal pleie og behandle den.

Slik eldes huden

Hudens aldringsprosess påvirkes av mange ulike faktorer, som grovt kan deles inn i to hovedkategorier: individuelle genetiske faktorer og livstilsfaktorer. Den genetiske «forprogrammerte» aldring går av seg selv og kan ikke påvikes. Derimot kan vi i stor grad påvirke aldring som skydes livsstillen vår. Livsstilsfaktorer, der sol er den mest sentrale, sies å stå for ca. 80% av hudens aldring.


Dette skjer i huden når vi blir eldre:

  • Hudens naturlige og kontinuerlige fornyelsesprosess går langsommere, huden blir «trøttere» og får mindre glød.

  • Hudens evne til å holde på fuktighet avtar, og den blir tørrere.

  • Spensten, elastisiteten og smidighetten reduseres.

  • Huden mister volum, synker sammen og blir tynnere.

Alt dette gjør at fine linjer og rynker kommer til syne. Huden blir mer ømfintlig og fungerer ikke lenger like godt som beskyttende barriere. I tillegg går sårhelingen langsommere. Livstilsfaktorer som soling og røyking forsterker den genetisk forårsakede aldringen kraftig. Overdrevet soling endre for eksempel de kollagene og elastine fibrene i huden som får dårligere kvalitet. Huden får gjerne grovere og tykkere struktur og rynkene blir dypere. Langvarig soleksponering gir dessuten en ujevn hudtone med flekker. Som om ikke er nok, vil blodkarene i huden utvide seg. Både Røyking og soling kan gi huden en gulaktig tone.


Et liv uten rynker?

Mange drømmer om glatt og fin hud uten rynker, år etter år. Kan vi bremse aldringen med hudpleie? Svaret er både ja og nei. Den genetiske aldringen kan vi ikke bremse, men det finnes flere veldokumenterte ingredienser som kan forbygge og utsette aldringstegn og hjelp huden med å gjenvinne et bedre fuktighetsnivå, smidighet og spenst slik at den ser finere og yngere ut.

Ved å bruk hudpleieprodukter med ingredienser som stimulerer dannelsen av nye hudceller, tilfører fukt og forbedrer smidigheten, kan vi utsette synlige aldringstegn. Eksempel på velprøvde ingredienser med såkalt aldringshemmende effekt er ulike typer AHA-syrer, peptider, A- og C-vitamin og antioksidanter.

Bevegelse og mosjon er viktig for å holde kroppen i form gjennom livet. En behandling på salong er hudens form for trim. Ved å gi huden en god treningstime ved hjelp av en porsjon AHA-syrer, vitaminer og antioksidanter holder huden sprek lenge.

En ansiktsbehandling på hudpleiesalong fjerner de døde hudcellene, som med aldren ikke lenger forsviner så lett av seg selv. Hud med en tørr og ujevn overflate, reflektere mindre lys og får et trist utseende. Behandlingen hjelper huden å gjenvinne glød. Dessuten stimuleres hudens fornyelsesprosess, og hudens elastisitet og spenst øker. Hvem ønsker ikke det?51 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page