top of page
Search
  • Clementine Day Spa

Hva fungerer? – Ingrediensskole

Updated: Apr 5, 2020

Gjennom aktiv hudpleie, hudpleiebehandlinger, et godt kosthold og en sunn livsstil kan man ta være på huden. Akurat som i maten vi spiser, finnes det mange forskjellige nyttige ingredienser i hudpleie. Her er noen av de store kjendisene i hudpleieverden som har dokumentert god effekt på huden.
AHA

Alfahydroksysyrer. En gruppe stoffer som finnes i frukt og grønnsaker. Kalles derfor også som «fruktsyrer». Er en av hudpleiens viktigeste grunnpilarer takket være de mange positive virkningene på huden. Fruktsyrer løsner skånsomt døde hudceller, noe som gir sunnere hud med mer glød og et jevnere utseende. Dessuten stimuleres hudens cellefornyelse, fasthet og fylde, slik at huden blir smidigere, spenstigere og rynkene blir merkbart mindre.

Vanlige fruktsyrer som er mye brukt i hudpleie, er f.eks. sitronsyre, mandelsyre og glykolsyre. AHA finnes i produkter til både hjemmebruk og profesjonell behandling. Regelmessige AHA-behandlinger på salong er et godt fundament i all hudpleie.


A-vitamin

Velkjent ingrediens som forbedrer huden. Fungerer godt i hudens celler. Det finnes flere ulike typer A-vitamin. (les blogg artikkelen «Alle snakke om Vitamin A» https://clementine.no/blog)

I hudpleie benyttes ofte den formen som hetter retinol. Den brukes for å øke kollagenproduksjon og minimere aldringstegn generelt. Kan også ha en positiv effekt på uren hud.


Antioxidanter

Stoffer som motvirker oksidering (skader på celler). Virker ved å binde seg til de frie radikalene som ellers bryter ned huden. Det finnes mange ulike antioksidanter, i hudpleie er Vitamin C og E vanlige. Også ekstrakt fra grønn te og druekjerner har god dokumentert antioksidant virkning.


C-vitamin

Et vannløselig vitamin som er svært viktig for kroppen. Kalles også askorbinsyre. I hudpleie har C-vitamin en antioksiderende virkning, en positiv effekt på kollagenproduksjon og en utjevende effekt på hudtonen. C-vitamin er svært ustabil, og riktig type emballasje og dosering er derfor svært viktig for at et produkt som inneholder C-vitamin skal ha noen effekt på huden.


Peptider

Små byggesteiner i proteiner. Regulerer mange ulike prosesser i kroppen. Ulike peptider har ulike egenskaper, også innen hudpleie. I hudpleieprodukter benyttes de gjerne for å stimulere kollagenproduksjonen og jevne ut hudtonen


PHA

Polyhydroksysyrer. En ny generasjon AHA som finnes naturlig i huden. De er milde og svært fuktgivende og har dessuten antioksiderende virkning. I tillegg bygger PHA opp hudens beskyttende barriere og gjør huden mer motstandsdyktig. Passer utmerket til sensitive hudtyper.

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page