top of page
Search
  • Clementine Day Spa

Hudens aldring og kollagen

Updated: Apr 5, 2020

Gjennom bevisste valg er det mulig å redusere hudens synlige aldring.  • Sol deg med fornuft: bruk et dagprodukt med solfaktor hele året. Ved mer intensive opphold i solen bør du bruke et spesielt solbeskyttelsesprodukt tilpasset hudtype og bruksformål. Unngå å sole deg midt på dagen når solen er som sterkest.

  • Ha en god hudpleierutine: Gjør det til en vane å rengjøre ansikt morgen og kveld, og påfør deretter en fuktighetsgivende og gjenoppbyggende krem. Kombiner med et serum for ytterligere effekt, og bruk ansiktsmaske minst en gang i uken. Når de første rynene begynner å vise seg, bør du bytte til hudpleieprodukter som er spesifikt rettet mot dette. I tillegg bær du gå til jevnlige behandling på en hudpleiesalong.

  • Unngå røyking

  • Følg en sunn livsstil for øvrig med riktig kosthold og mosjon.

Kollagen – en viktig del i huden


Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppens bindevev. Ca 30 proscent av kroppens protein består av kollagen. Kollagen er viktig for at huden skal være sterk, spenstig og se glatt ut. Kollagen samarbeider med et annet proteini huden, elastin, som gjør huden elastisk. Sammen med fuktbindende stoffer danner de hudens såkalte støttende matriks.


Med aldren avtar mengden kollagen, og huden blir skjørere og mindre spenstig. Kollagen er et stort molekyl, og det har derfor ingen hensikt å tilsette det som en ingrediens i hudpleieprodukter. Dette vil ikke trenger ned gjennom overflaten av huden. Det som derimot er interessant, er å tilføre huden ingredienser som stimulere hudens egen kollagenproduksjon. Det er også viktig å minimere nedbrytning av eksisterende kollagen.


Kollagenet i huden fornyes kontinuerlig. Gammelt kollagen brytes ned, blant annet av en gruppe enzymer som calles MMP (matrix metalloproteinases). Når man eldes eller utsetter seg for sol, kan balansen mellom oppbyggingen og nedbrytingen av kollagen komme i utakt.


Antiaging-produkter bør derfor inneholder ingredienser som stimulerer oppbygging og hemmer nedbrytning. Eksempel på velkjente ingredienser som har dokumentert effekt på forekomsten av kollagen i huden, er AHA-syrer (fruktsyrer), A- og C-vitamin.

143 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page